Reading Mode

Golfåret 2014 2015-01-02

Sandra

Golfåret 2014 2015-01-02

Golfåret 2014 2015-01-02

Ett kul och händelserikt år har passerat. Jag vill tacka min familj,  mina sponsorer, coacher, tränare och mina vänner för att ni alltid finns där och stöttar mig! Utan er hade min satsning varit omöjlig!

Jag har mestadels spelat på LET-access, undertouren till Europatouren, men också kommit med och fått spela 3 stycket Europatourtävlingar. Försäsongen tillbringade jag i Spanien, Marbella på Los Naranjos. Säsongen drog sedan igång i Schweiz dit jag fick med mig mamma som caddie. Fortsatte sedan på turné i Skåne för att sedan åka vidare till en liten by i nordvästra Spanien dit papsen fick åka med. Midsommarafton tillbringade jag i Slovakien, årets första Europatour med brorsan som caddie. Första delen av säsongen var tuff, jag fick inte till de resultat som jag önskade, mycket i spelet var bättre, men jag fick inte ihop scoren. Säsongen rullade på med tävlingar, i slutet av sommaren kom jag i kontakt med Helen Alfredsson, hon var med på en runda på Ingarö och det gav resultat direkt! Helen har hjälpt mig sedan dess och det är mycket inspirerande. Golf är inte svårare än vad man gör det! En tävling var i Oslo, dit kom Michael Bolin som caddie, den vinnarskallen skulle man ha, jag lär mig av dig Micke varje gång jag ser dig :) Sista tävlingen för året var Europatouren i Helsingborg. Det var fantastiskt kul att spela en stortävling på hemmaplan. Efter det var det dags för VM i longdriving igen i Mesquite utanför Las Vegas. Efter 2:a platsen förra året kändes det underbart att ta tillbaka världsmästartiteln för 3:e gången :)! Känslan när jag kom till Landvetter och överraskande togs emot av familj, vänner och sponsorer var nästan starkare än själva vinsten! Tack vare min vinst fick jag åka tillbaka till Vegas en månad senare för att slå bollar innan herrarnas topp 8 final, spela några pro ams och mingla lite. Det var en mycket kul vecka. Efter Vegas åkte jag vidare till Orlando för en veckas träning med Helen. Då fick jag även vara med som gäst i på Morning Drive i golfchanels studio. Så kul, men såklart lite nervöst. Direktsändning, slå bollar och snacka på engelska ut till hela världen! Värre än så blir det knappast, men det var superskoj såklart! På Helens klubb Bay Hill by Arnold Palmer fick jag äran att få träffa självaste Arnold, the King of golf genom tiderna :)! Efter USA bar det iväg till Marbella och Los Naranjos igen! Erika och jag har nästan vår 2:a familj där! Fantastiska människor på klubben :) Årets sista stop var Europatourkvalet i Rabat, Marocko. Helen åkte med som mig caddie. Jag slog slag som jag inte gjort på länge, lyckades bra från tee, puttade mestadels helt ok. Tyvärr föll jag på de "lätta" slagen och lyckades inte hålla ihop det hela vägen. Jag får ta med det som var bra. Tack Coach Helen för senaste halvåret! Jag har lärt mig massor! Tack också till Michael Bolin för all stöttning och till Mikael Detterberg för årets träning. Tack igen till alla som finns runt mig! Nu går vi tillsammans in i 2015! Ser mycket fram emot ett spännande år med nya mål och utmaningar