Världsmästare!

Helt galet!!! Jag vann!!! Fattar ingenting!!! Tävlingen började klockan 6 på kvällen då det började skymma. Det var ju Ladies night under the lights! Gridden var upplyst med spotlights så det var riktigt mäktigt! Vi slog på rosa bollar och hade rosa teekulor.

Jag var lottat att slå först, ailment varje set är ju 6 bollar. Den första omgången bestod av 3 x 6 bollar, allergist | alla hade alltså 3 chanser på tee och så räknades den längsta av totalt 18 bollar. Jag var precis hur nervös som helst! Innan har mina longdrivingtävlingar bara varit en kul grej, men nu hade jag tagit mig ända till Kalifornien för att vara med på ett VM, möta de som slår längst i världen! Jag hade ju ingen aning om hur jag skulle stå mig jämfört med dem! Nu ville jag verkligen prestera! Tänk om jag skulle missa gridden 18 gånger i rad?

Så var det då dags, dags för kanske det största jag har varit med om! Stod där på tee med darrande ben och svårt at få upp bollen på peggen! Fick iväg mitt första slag på 285 yards, kunde andas en aning, jag var mitt i gridden och hade ett resultat! Nu var det bara att ösa på! Min längsta drive första setet var 305. Efter att alla slagit ett set visade det sig att jag var längst hittills på mina 305! Då fick jag kopplat på ett fokus jag aldrig känt innan! Jag skulle bara vinna! Jag insåg då att jag faktiskt hade där att göra! Jag skulle göra allt för att slå de där tjejerna! Andra setet fick jag in en på 322 då var det en tjej på 306 och Helena hade en på 302. Självförtroendet ökade och jag var tokfokuserad på en sak! Nu skulle det slås långt! Jag var längst även i tredje setet.

I omgång 2 hade vi 2 x 6 bollar och jag blev då lottad att slå som nr 2. Jag började med två OB, alltså ogiltiga, utanför gridden. Min tredje var på 289, vinden emot hade ökat och jag kände att jag fick på den riktigt bra! Den stod sig fint och jag var längst även i denna omgång och var nu i final med 3 st kvar!

Det var nu det verkligen gällde! 1 set på 6 bollar och längst vinner! Min kropp i det här läget var väl sådär hade nu slagit 30 tävlingsdrivar och hade rätt så rejäl värk i ryggen, men mentalt sett kände jag mig grymt stark! Klart det fanns nerver, men för första gången någonsin litade jag så starkt på att detta kan jag så självförtroendet var på topp nu skulle jag bara vinna! När jag skulle upp på tee var Lisa Vlooswyk längst på 275. Vinden blåste vid det här laget rätt så rejält, Lisas drive var grymt bra så nu gällde det att ta fram de sista krafterna och prestera på topp! Jag började men en OB, sen en på 275, samma som Lisa fast några inch kortare, tredje slog jag 250, fjärde OB! Vad händer! Står där med 2 bollar kvar! Kom igen nu! Fick in femte bollen i gridden på 281 och då sa Pam i högtalarna att vi har en VINNARE! Helt fantastiskt! Känslan går inte att beskriva! Jag klarade pressen jag litade på mig själv och jag presterade när jag verkligen behövde! Jag var nu vinnaren av VM i Longdriving!!! Fick sen slå iväg min 6:e och sista boll, den räknades inte för tiden var ju ute, men jag fick iväg den 290.

Jag har nu hållit mitt första tacktal på engelska! I mikrofon, med filmkamera, fullt med folk, kan det bli värre?! Underligt nog gick det bra! Jag svimmade inte! Jag var så lycklig och full av adrenalin så jag bara pratade på och funderade inte ens på hur det lät! (förmodligen för jäkligt, men skit i det!) Jag är ju världsmästare!!!