TPC hosted by Annika

Under det andra inspelsvarvet var det inte mycket bättre väder än det första… blåst och regn, allergist banan var lång och spelades tuff. Roligt tänkte jag, buy order | mycket drivers från tee! Jag måste säga att Frösåker är en utav de finaste banor som jag har spelat! Under Pro Am dagen var vädret mycket bättre och efter en del klagomål från dagen innan så hade flera tees flyttats fram så det var en helt annan bana att spela. Jag spelade inte Pro Amen, men på eftermiddagen fick jag chansen att spela de sista nio igen.

1:a tävlingsdagen start kl 8.00 från 10:an. Marcus var med som caddie. Jag visste att pappa och Anders var på väg upp, men trodde aldrig att det skulle hinna i tid, men 5 min innan start kom de! Kul! Jag började stabilt med två lätta par, slår en bra drive på mitt tredje hål och har 44 m till pinnen, men det braiga birdieläget blev snabbt en bogey… Det är så som jag kan sammanfatta hela dag 1. Mycket bra spel från tee till green, men närspelet var katastrof! Jag träffade 14 greener, puttade från alla utan en då jag låg mask efter utslaget och därför inte kunde gå på green. Jag hade 38 puttar och då har jag inte räknat in de puttar från forgreen… Vädret var inte det bästa… regn och rusk och tillslut kom kärringhandskarna fram, (en höger och en vänster) jag kunde liksom inte hålla fast i klubban! (Blev lite lätt mobbad efteråt, he he). Jag gick +5 första dagen och är långt ifrån nöjd med det resultatet. Jag tycker ändå att jag gjort en bra prestation med mitt långa spel i ovädret. Däremot är jag otroligt missnöjd med framförallt puttningen! Den var under all kritik!!!

Andra dagen regnade bort! Tog det lugnt på förmiddagen och väntade tills regnet hade lagt sig. Sen åkte jag till klubben och tränade ett par timmar puttning, det kändes bra!

Speldag nr 2, start 12.30 från 1:an. Denna dag var även mamma där, hon kom upp med tåget torsdag efetmiddag. Jag var lugn till en början, visste att det skulle krävas några under par, men kände mig trygg, taggad och lugn på samma gång. När jag väl var på rangen kröp nervositeten på och jag blev spänd, men det släppte sen så fort jag slagit ut på 1:a tee. Denna dag fortsatte som 1:a dagen, otroligt bra drivar mitt i fairway, kan inte minnas att jag slagit så många bra drivar på tävling förut! Jag hade väl glädjefnatt på varje tee för det var helt underbart att få använda drivern så mycket, slog drive på 10 hål! I år har jag spelat 2 tävlingar utan att slå en enda drive och oftast kanske jag slår drive på 3-4 hål. Det här var ju helt underbart kul! En drive på hål nr 6 hade pappa och Anders mätt upp till 300 m, lite lätt sida medvind, men faiway låg ju nästan under vatten. Tyvärr hjälper det inte att bara slå långa drives, bollen måste ju i hål också! Puttningen var bättre denna dag, men fortfarande inte tillräckligt bra! Även mina korta wedgar måste bli bättre! Kom in på +2, vilket resulterade med en missad cut med 4 slag. Väldigt tråkigt, tyckte jag var värd ett bättre öde denna veckan, men så är det! Det är bara att fortsätta träna, träna, träna! Snart så är det min tur!

Det var underbart att se hur publiken hyllade Annika! När hon kom in på 18:e hålet var det otroligt jubel och folket gjorde vågen för henne flera gånger! Jag träffade Lotta Sörenstam, (spelade med henne i Dubai för 1.5 år sedan) fick jag hälsa på mor och far Sörenstam, de måste vara stolta föräldrar! Min norska kompis Lill Saeter blev delad tvåa i tävlingen! Heja, heja!