Spel i Wales

Måndagen den 8 augusti bar det iväg för Pappa och mig till Wales. När vi landat i Bristol och skulle hämta ut väskorna så hade min kära golfbag blivit kvar i Amsterdam, prescription typiskt. Den här gången var det pappas tur att köra vänster trafik för första gången. Jag tyckte faktiskt att han klarade det mycket bra. Ja bortsett från lite felkörning… När vi väl var framme på golfklubben fick det bli att gå runt och kolla banan istället för att spela den dagen. Tur att vi var ute i god tid… Morgonen därpå kom klubborna och jag spelade in banan. Den var helt ny, capsule hade öppnats två månader tidigare. Det var en mycket vacker golfbana och första hålen sista nio gick längs med havet. Det var hårt i backen och snabba greener. Första gången för mig på en riktig linksbana, det här skulle bli spännande! Vädret var soligt under inspelet och sedan även under pro Am dagen, men vi hade fått höra att det kunde blåsa på riktigt ordentligt.

Första tävlingsdagen hade jag starttid 14.30 så vi tog det lite lugnt på förmiddagen. Sen åkte vi ut till klubben, tränade lite, käkade lunch. Vi kollade in leaderboarden, Kirsty Taylor -11! Coolt! Den näst intill vindstilla förmiddagen förvandlades till storm lagom tills jag skulle starta. Jag fick ta till 3 extra klubbor i motvinden och ta fyra klubbor mindre i medvind och bollen studsade som på asfalt. Jag slog en järn 4 på 235 meter, då blåser det… Pappsen och jag kämpade på i blåsten och kom till slut in på +1. Det resultatet var tydligen bland de bättre på eftermiddagen då det bara var 5st under par jämfört med ca 30st under par på förmiddagen.

Dag två tidig start, vindstilla tänkte vi, men icke. Det blåste ju inte som eftermiddagen innan, men ändå rätt så rejält. Jag började segt, dubbel på tvåan sen några bogies så var man +5 första nio. Jag gick sedan på par sista nio med en eagle, drive järn 3 en meter från pinnen och höll mina +5 det varvet. På eftermiddagen den här dagen så mojnade vinden, helt tvärt emot mot dagen innan. I stort sätt alla som klarade cuten den här tävlingen gick tidigt första dagen och sent andra och klarade sig på så sätt undan vinden. Väldigt orättvist den här gången, men så är det, bad luck… nästa gång är det kanske tvärt om.

Kramizzar