Spel i Ungern

Lena, ailment hennes dotter Hanna och jag var nere i budapest måndag eftermiddag. Tisdag var det dags för inspel, mind jag spelade ju samma bana förra året så det mesta var sig likt. Banan var mycket fin och inte alls lika blöt som den var förra året. Under onsdagen var det bara träning som gällde. Vi bodde precis vid en sjö så på eftermiddagen passade det väldigt bra med ett dopp. Vi hade det grymt varmt, capsule en bit över 30 grader. Värmen under veckan gick att jämföra med den hetta som vi hade i Australien i våras.

Första rundan öppnade jag bra, gjorde birdie hål 3,4,5 och var -2 efter fem hål. Det sjunde hålet var ett kort par fyra som gick att nå på ett, jag slog en bra drive,
men oyckigtvis var den lite för bra så den rullade av green. Detta resulterade till en mycket dålig bogie… Jag vände på -1, följde upp med ett par på 10:e, sen började eländet! 11:e hålet, ett nerkortat par fyra som pga dålig fairway endst var 220 m. Jag slog ut med min järn 3, hamnade lite kort vänster om green och gjorde där ifrån chip, chip tre-putt, sånt får bara inte hända. Gå därifrån med en dubbel när det ska vara en given birdie på det hålet. Upp med huvudet och se glad ut! Följde sen upp med bogie, birdie, men sen kom tre bogies på raken så då slutade jag på +4. Sa**ns, dj**la, sk**t! Kändes som det kunde bli så mycket bättre! Som vanligt är jag en klantskalle som sabbar till det så otroligt! Kan det inte bara släppa snart!!!

Dag två hade vi åskavbrott och det på exakt samma ställe som förra året. Jag hade spelat 10 hål och skulle slå ut på hål nr 2. Man kan säga att vi hade riktig åsk-värme, 36 grader var det innan ovädret bröt ut! Vi kan väl kalla att mitt spel denna dag var stabilt med par ut och par in, men ändå är jag inte nöjd. Utnyttjade i och för sig de två korta par fyra hålen den här gången med birde på sexan (bogie, dag ett) och en eagle (fyra slag bättre än varvet innan) på elvan, men jag är som vanligt var jag alldeles för dålig på att utnyttja de korta par fem hålen! Plus ett antal otroligt dåliga bogies. Den här veckan kände jag ändå att spelet började komma tillbaka, började lita på mina slag. Några utslag satte mig i trubbel. Annars var det mestadels närspelet som spökade, en och annan mycket märkligt utförd chip och putt här och där…

Nästan varje kväll spatserade vi iväg 20 min till vår favorit restaurang med utsikt över vår lilla sjö. Där fick man en fantastisk middag till priset av en dagens lunch.

Kraaam