SM i Match, Örebro

Denna veckan var det dags för matchspel. Det var längesedan jag spelade match då denna tävling senaste åren kolliderat med Europtouren. Jag åkte med Gustav Andersson upp på Söndagen och spelade in. Det hade kommit massor med regn så banan var mycket blöt. Vi tränade på måndagen. Killarna började sina matcher på tisdagen, sale men vi tjejer kunde jag spela in en extra gång emellan deras matcher. Under inspelet gick Hans Olofsson med. En kille som jag träffade under TPC. Han har varit världsmästare i bangolf och arbetar nu med att hjälpa vanliga golfare med puttning. Han har gett mig många bra tips.

Min första match spelade jag 07.43 på onsdagen mot Rikke Rasmussen från Danmark. Jag var nöjd med den tiden då 1:a start var 06.15. Vi delade 1:a hålet på par, herbal sen gjorde jag birde på 2:an och var då 1 upp, men bogey på 3:an så efter 3 var vi lika. Delade 4:an, sen gjorde jag birdie på 5:an. Jag var sen 3 upp efter 9 hål och vann tillslut på 15 med 4/3. Spelet kändes stabilt, var lite osäker från tee, men hamnade aldrig i trubbel och mina järnslag var mycket bra. Puttningen kändes bättre än på väldigt långe och jag hade inte en enda 3 putt första matchen!

Andra matchen spelades samma dag och jag mötte Jenni Kousa från Finland. Det började tungt och jag var 3 ner efter 3 hål! Jag kom aldrig in i matchen. Hon gjorde 5 birdies och jag fick inte i en enda och då är det tufft i match! Hon vann på 14:e med 5/4.

Eftersom det endast var 32 spelare som fick vara med så blev jag delad 9:a genom en vunnen match.

Kram Sandra