Scandinavien TPC

Nu var det äntligen dags för tävlingen som jag har sett fram emot hela säsongen! Spel på Barsebäck och dessutom mot alla de stora stjärnorna så som Annika Sörenstam, medstore Carin Koch, Liselotte Neumann, Maria Hjort, Helen Alfredsson, Sophie Gustavsson, Suzann Petterson och den unga talangen från USA Natalie Gulbis.

Jag åkte ner på måndag morgon för att spela det första inspelsvarvet. Jag kände redan när jag hade parkerat och kom upp till klubbhuset att det pirrade i magen. Ska jag spela här… mot Annika? Wow!

Inspelet kändes bra och banan var jätte fin! Inspels dag nr 2 kom min caddie för veckan ner, Michael Bohlin. Jag spelade banan igen och vi lade upp spelstrategin för veckan. Tävlingen började närma sig och jag blev mer och mer nervös. Jag hade aldrig spelat banan innan, men varit där och kollat på Solheim Cup och Skandinavien Masters. Banan var tuff för den spelades ganska lång och greenerna var snabba och ruffen tjock.

Speldag nr 1
Startade sent, men var uppe relativt tidigt för att försöka pilla i mig lite frukost. Åkte ut till banan, puttade och chippade. Åt lite lunch, värmde upp och sen var det dags! Jag startade på 10:an. Det var en liten bit att gå dit och jag kände hur nervositeten växte. Så nervös som jag var sen på första tee har jag nog aldrig varit. Mamma som stod och tittade en bit bort såg hur jag skakade… Känslan att stå där inför så mycket folk och kameror, den går nog inte att beskriva. Det var otroligt häftigt! Jag lyckades i alla fall med att få ut drivern mitt på fairway.

Jag började med ett stabilt par och följde sedan upp med två birdies. Efter tre spelade hål låg jag i delad ledning. På leaderboarden stod det:
Annika Sörenstam – 2
Carin Koch – 2
Sandra Carlborg – 2
Det var fräckt, morbror Bosse blev lite chockad när han slog på tv:n då de visade leaderboarden och sa att jag var i delad ledning. Jag följde upp med två treputtar, men var bra med första nio. Jag tappade sedan några hål, men spelade sen bättre i slutet igen. Mitt slag på 8:onde hålet (mitt 17:e hål för dagen) var också det med på tv. Det var ett korthål som går nerför och över ett vatten. Jag slog bollen rätt i linjen och landade 1.20 bakom pinnen. Scoren för dagen var totalt +6. Frustrerande eftersom att jag tyckte att mitt spel förtjänade ett bättre resultat. Att banan var tuff svarade resultaten för. Cuten låg på +5 efter dag 1.

Speldag nr 2
Tidig start från 1:an. Nervositeten var lite mindre än dagen innan, nu var jag ju van… Började även denna dag bra. Jag var –1 efter 8:a hål. Tyvärr rasade scoren på slutet vilket resulterade till en missad cut. På 18:onde hålet hände det som jag varit orolig för hela veckan. Jag slog ut bland publiken! Bollen gick höger om green upp på läktaren som var full med folk! Ingen blev träffad som tur var. Givetvis kommer detta med i tv. Där står jag med armarna i sidan, glor på bollen och väntar på hjälp av domaren som sen hjälpte mig vart jag skulle droppa. Min kära mor var såklart framme och skulle ta kort mitt i detta elände…

Jag var mycket besviken eftersom att jag inte fick spela alla dagar, men jag har lärt mig otroligt mycket på den här veckan. Dagen innan tävlingen tränade jag lite av varje. När jag var på rangen passade jag på att snegla lite på Annika och de andra stjärnorna. Det var intressant att se att de faktiskt inte slår så mycket bättre golfslag än vad jag gör, skillnaden är väl att de inte funderar så mycket och att de där bra slagen kommer varje gång…

Barsebäck är helt klart den bästa banan som jag har spelat! Greener, fairways, jag allt var helt perfekt! Kul att Annika vann till slut!

Tack till alla alingsåsare och andra som var med och följde mig de här dagarna. Det var kul och betydde mycket för mig!

Kramar från Sandra