SAS Masters på Botkyrka

Tidigt måndag morgon bar det iväg för Mamsen och mig upp till Botkyrka. Vi förberedde oss mentalt för den tuffa klättringen som vi nu skulle ha framför oss närmsta veckan, ampoule där finns nämligen några riktiga mördarbackar… Jag spelade in på måndag eftermiddag och spelade sedan Pro Am tidigt tisdag morgon. Pro Amen var som vanligt mycket trevlig trots att det var en 6 timmars rond och oändligt letande efter bortslagna bollar..! Jag lärde mig iallafall av mina medspelare vart jag absolut inte skulle hamna 😉

Första tävlingsdagen började bra! Jag började med birdie på 10:an och var 2 under par efter 5 hål. Spelet var stabilt och jag var fortfarande -2 efter 12 spelade hål. Sen kom en 3-putt och sen på mitt 16:e hål slog jag bort en boll. Det hade inte behövt bli katastrof för det var ett par 5 hål och jag låg bra på min andra boll så jag bara hade en j 6 in till green för mitt fjärde slag. Istället för att lätt rädda en bogey så trasslar jag till det ännu mer och går där ifrån med en trippel! Jag som tydligen hade varit i ledning till och från hela rundan ramlade ner till plus 2 och låg ca 25:a efter dag 1.

Andra dagen var jag super taggad! Var så sugen på att spela bra och allt kändes kanon! Jag kände mig lite nervös och började med ett ganska så dåligt par på 1:an som är ett lätt par 5. Tänkte att det är lugnt, börja med ett par är alltid ok. Sen 3-puttade jag på 2:an, bogey och jag blev hel spänd! Fiolsträngen hade anlänt och jag kunde inte slappna av på hela rundan! Jag gjorde 3 bogeys på raken, sen lyckades jag faktiskt med tre par, men sen kom 4 bogeys till! Jag var helt ur balans! Allt kändes kass! Lyckades väl få ut bollen någonstans på banan och sen runt green, oftast på green, men med 39 puttar är det inte så lätt! Efter 12 hål var jag + 7 för dagen, 9 totalt och frustrerad och förbannad för att jag inte kunde kontrollera mig själv och spelet! Jag var väl lite upp-pumpad och full av adrenalin så på 13:e hålet får jag iväg en drive på 285 m vilket gav mig en järn 7 kvar på par-5 hålet så jag kunde 2-putta mig till dagens första birdie! Sen, smock, smock så kom två 3-puttar till, men sen avslutade jag med birdie på 17:e och par 18:e så jag klarade cutern precis! Underbart att efter den h-vetes rundan ändå få spela vidare sista dagen!

Daggpatrull, tvåbollar, skönt! Jag började med en monster drive på 1:an, men vad hjälpte det när jag ändå 3-puttade från 4 m! Ok, par är ett par. Spelet flöt på och jag matade i mina par. Spelade faktiskt riktigt bra! Bra utslag, bra slag till green och nära pinnen! Fortfarande är det puttarna som inte går i! Känner ändå att det börjar närma sig. Jag hade 17 greenträffar, 35 puttar och det blev -1 totalt. Är jätte nöjd med min runda. Det var längesedan spelet kändes så bra på ett tävlingsvarv! Måste i och för sig säga att med 17 bra birdie chanser borde scoren vara betydligt lägre än -1, men jag jobbar på det! Ska bli en jäkel på att putta! Klättrade nästan 20 placeringar och kom på 19:e plats. Catrin Nilsmark vann tillslut tävlingen på par.