Så vann vi båda två, brorsan och jag!!

Tanka Open, impotent största tävlingen i Europa hittills till antalet deltagare! och SM i longdriving på Hills. Det var kval både fredag och lördag, men eftersom brorsan och jag har vunnit tävlingar innan så var vi direktkvalificerade till tävlingen. Det var en strålande dag med sol, men ack så kalla vindar! Vid tretiden drog killarnas tävling igång. Läktaren var full av goa gapiga alingsåsare! Vilken hejarklack! När Peter kom upp på tee var det ett jubel utan dess like! Oj sicket drag! Peter började lite knackigt och fick gå till andra chansen, då kom “Cavemans” verkliga jag fram och han började dominera! Slog längre och längre och längre och jublet på läktaren blev bara högre! Vilken känsla, adrenalinet bara rusade i kroppen!!! Musiken dånade ur högtalarna och publiken skrek, snart hördes det från största delen av läktaren “Peter Carlborg”!!! Utav närmare 100 startande med alla som kvalande var det sen 30 st i själva tävlingen. Peter tog sig vidare steg för steg och tillslut var han i final! Det var helt galet! Under finalen var jublet för Peter om möjligt ännu högre och det kändes som om jag aldrig varit så nervös!!! Peter slog drive på drive och den sista utav 6 var något alldeles extra, den bara flög och flög, det var den vinnande drivern på otroliga 369 meter!!! Jag kunde inte fått en bättre uppladdning!
En stor eloge till Sebastian Mårtensson, som tog sig till final med en drive på 351 meter i sin första longdrivingtävling. Dig vill vi se mer av!

Sen var det då äntligen dags för mig att slå! Det var ett 20 tal tjejer som försökt kvala in, också rekordmånga! I själva tävlingen sen var vi 9 st kvar! Ni som läst Svensk Golf och följt driverbloggen på golf.se , vet att Cathrin Nilsmark tränat longdriving i vinter. Jättekul och bra PR för sporten att hon var med på SM. Hoppas att få se henne på fler tävlingar .Det var 9 som blev 6 som blev 3. Min första omgång var min längsta 279 m, då trodde jag att jag hade gett allt, men sen andra omgången fick jag till en på 288 m. Den i finalomgången slog jag 283 och det räckte till min 3:e raka vinst i longdriving! Jag gör ju detta på skoj vid sidan av den vanliga golfen, men det är otroligt kul och adrenalinkicken man får när man står på tee med hög musik och med en otrolig hejarklack på läktaren, den känslan går knappt att beskriva! Helt fantastiskt!!!

Sen var det då dags för killarnas SM, det gjordes upp bland de 12 bästa svenska killarna från huvudtävlingen. Peter slog bra i början och fick in SM:s längsta uppmätta drive, men han slog sen tyvärr ut sig när det var 6 st kvar! Synd, men han är grym ändå, han vann ju den stora tävlingen och det var nog inte helt lätt att ladda om direkt efter vinsten av Tanka Open! Lillebror, du kan inte vinna allt 😉 Grymt kul att vi fick vinna båda två samtidigt!!! SM herrar vanns av Jörgen Tränk! Brorsan och jag har nu återigen slagit till oss varsin EM biljett!!! Vet dock ej om jag får in det i min planering, men det hade varit otroligt skoj!!!

Ett stort tack till Patrik Andersson och Hills Gk samt sponsorerna Tanka och ReMax för en bra arrangerad tävling.

Fantastikt kul att det var så många supporters och tittade. Ett speciellt tack till mamma & pappa, Lisbeth & Douglas Göthlin, Inge Dahlgren, mina kusiner samt Alingsåsklacken på läktaren.

Bilder och filmer från tävlingen kommer snart att läggas upp.

Vill ni läsa mer om tävlingen, kan ni gå in på www.longbowgolf.net samt Hills Gk:s hemsida.