Rom och Paris

Har nu kommit hem från min tre veckor långa roadtrip. Efter Wien fortsatte färden ner mot Rom. Pappa och jag stannade till i ett 35 gradigt Venedig, ampoule | det var varmt, for sale men vackert! Vi var nöjda efter några timmars strosande och fortsatte att köra en bit innan vi stannade för att sova. Vid lunchtid på söndagen var vi framme i Rom, men golfbanan var avstängd, så vi fick nöja oss med att putta lite och gå runt banan. Måndag och tisdag var det inspel och på onsdagen tränade jag.

Första speldagen torsdag, började lite halvsegt, +1 efter nio hål. Sen spelade jag upp mig, en eagle på 11:an och gick tre under par sista nio, det var kul! Banan i Österrike var fin, men undra om inte denna var ännu finare! Det lite kluriga var allt vatten runt greenerna. Andra dagen började jag bra –2 efter nio, alltså –4 efter 27, sista nio blev jag jätte nervös… Kände hur slagen bara rann iväg, bogey efter bogey, usch, det var hemskt. Jag kom in på par tillslut och klarade cuten precis. Dag tre och fyra gick det mindre bra och jag blev 61 till sist. Det var i alla fall underbart med en till klarad cut!

Rom city var ju ett måste, vilken härlig stad! Otroligt fint!

Lena kom ner på fredag eftermiddag och tittade de två sista dagarna i Rom, det var kul. På söndag middag rullade vi vidare mot Arras, norr om Paris. Pappa flög hem från Paris, sen var det Lenas tur att ta över caddie jobbet. Det var Pro Am två dagar, alltså ingen officiell inspels dag. På tisdagen spelade jag nio hål 7.30 på morgonen och andra nio 16.30 på eftermiddagen, träning emellan, så det blev en lång dag på jobbet…

Banan i Arras var lik en typiskt svensk bana, ganska mysig, men svåra greener, jätte snabba nerför och jätte tröga uppför. Alla som har spelat på Hökensås kan tänka sig hur det var, man kan göra en liknelse till och från Vättern. Efter första tävlingsdagen var jag + 6, två tripplar i rad mina första nio, helt värdelöst! Andra varvet var jag ett under efter 14 hål med bland annat en eagle på 4: hålet. När jag sen kom till 15:e gör jag 8 i, inte så kul! Jag är alltså 10 över på tre hål samma som jag är totalt på två rundor, tråkigt. Jag spelade ju bra de övriga 33 hålen. Så är det, golf är golf, kanske är det lite av tjusningen, inte att göra tripplar såklart, men att man aldrig riktigt vet vad som händer här näst.

Kram Sandra