Kvalet 2005, La Cala (norra)

Så var det då dags för kval för andra gången… Inte drömmen att kvala igen, try men nu var det som det var och bara att gilla läget. Den 1 november bar det iväg för brorsan Peter och mig till La Cala i Spanien. Peter var med mig en vecka och vi hann med att spela 5 rundor på kvalbanan, La Calas norra bana. Oj, oj, oj snacka om bergsbestigning… Banan var jättefin och rolig, men otroligt jobbig att gå! Man kan väl säga att vi var lite sega på kvällen efter första rundan… Det var fem tuffa och spännande varv, Peter startade veckan med att vinna två dagar i rad, sedan tog jag ikapp och inför sista dagen stod det två lika i match… Jag ledde ganska stort efter nio och tänkte att jag måste få brorsan att tagga till lite… jag sa, nu kör vi om disken sista nio (disken var egentligen hans). Den lilla matchen vann han…

Den 8:e åkte Peter hem, då anlände Sofia Renell och Josefin Sköld, vi spelade och tränade i lite drygt en vecka. Den 16-17 var det förkval, det slapp jag, eftersom jag är med på europatourens order of merit från i år. Den 16:e kom Anders och Lena. Den 18:e var den officiella inspelsdagen, (och min födelsedag). På kvällen kom även Pappa Michael ner och då firade vi, Lena, Anders, Pappa och jag lite med middag på en restaurang nere vid stranden. Det var mycket trevligt.

Så var det då den 19:e och dags för den första utav fyra rundor. Jag gick runt på 76 slag, 3 över par. Det var en runda med blandat resultat fem birdies lyckades jag få i och sen tyvärr en attans trippel och en dubbel. Denna första dag hade jag extra publik, förutom pappa och Lena var även Alingsås-paret Edit och Åke där och följde mig, det var kul.

Dag två kändes knackig hela vägen i mål, en mycket onödig trippel på det tredje hålet och sen var jag aldrig riktigt med i matchen igen. Jag gick 6 över par den dagen. Nu var det bara att ladda om för fullt, dag tre blev nu otroligt viktig! De 50 bästa skulle gå vidare till sista dagen och jag låg 61. Jag spelade bra och gick på par dag tre, detta resulterade till att jag hoppade upp till 45:e plats och klarade cuten precis.

Den fjärde rundan öppnade jag med två par, men klantade till det redan på trean med en dubbel, följde sedan upp med en bogie och sedan en till på hål 6. Jag var alltså +4 efter 6, men lyckades med att hålla det in. Jag kom tillslut på 43:e plats, de 30 bästa fick full kategori, det som jag hade i år. Det som händer nu är att jag hamnar i en kategori längre ner, vilket gör att jag inte i förväg är klar för
alla tävlingar nästa år. Jag tror och hoppas på att få spela de flesta Europatourtävlingar i alla fall. I år var det Solheim cup-år och många kom hem ifrån USA och tog ett flertal platser vilket de inte kommer att göra i år.

Det kändes väldigt tryggt att ha Anders som caddie, han kan ju min golf utan och innan och dessutom har han varit på La Cala många gånger och spelat själv. Ett kval är ett kval och är otroligt påfrestande på alla sätt, hela säsongen hänger på fyra rundor… Det var otrolig skönt att ha med Pappa, Lena och Anders som stöd.