Kul premiär på Masters Tour!

I måndags morse bar det iväg för Mamma och mig ner till söder, denture det var dags för premiären av Masters Tour (fd Telia Tour). Denna öppningstävling var det blandat killar och tjejer och spelades på både Barsebäck och St:Ibb.

Vi spelade in på st:Ibb på måndagen, medic den ligger ute på ven, vilken mysig liten ö! Den låg ca en halvtimmes båtfärd från Landskrona. Det är en lite annorlunda bana på 9 hål, spelades ganskla lätt, men man var verkligen tvungen att tänka till! Barsebäck spelades in på tisdagen och sen spelade jag pro am på onsdagen på Barsebäck med mycket trevliga medspelare! Banan på Barsebäck var helt otrolig! Kanon fin kondition redan! Den är helt klart bland de finaste banor jag har spelat!

Vi tjejer spelade dag 1 på Barsebäck. Jag började med en trippel, rena mardrömmen! Sedan spelade jag upp mig, gjorde eagle på 12:an och jag höll ihop scoren fram till 16:e då jag var +1. På 17:e hålet gjorde jag chip 3 putt och fick en dubbel och på sista hålet slog jag mig in bland massa träd och avslutade med en bogey! Slutade på +4, kan väl saga att jag var besviken att jag inte kunde hålla ihop spelet! Låg ändå delad 8:a efter första rundan.

Dag 2 på St:Ibb kände jag mig spänd hela rundan. Kunde aldrig riktigt hitta rätt fokus utan var väl mest nervös, jobbig runda! Tog mig runt på + 6 efter att ha hackat mig runt och gjort tokigheter som jag aldrig brukar göra… Det var en jobbig dag! Klarade trots allt cutern med 4 slags marginal och låg 20:e inför finaldagen.

Sista rundan spelade både killarna och tjejerna på Barsebäck. Det var underbart att få spela ännu ett varv på denna fantastiska bana. Vi spelade banan betydligt kortare än vad jag var van vid efter att ha spelat TPC, europatouren där så från att ha slagit drivern överrallt slog jag den nu bara på par 5-hålen. Jag hade goda vibbar inför rond 3! Det skulle bli jätte-kul att få revanch från dag 1! När jag stod och värmde upp på rangen kom pappa och överraskade! Jag hade ingen aning om att han skulle dyka upp, det var kul!

Jag började stabilt och var – 2 efter 11 hål, på 12:an missade jag en kort birdie putt och fast jag tränar och kämpar med att var i nuet och tänka 1 slag i tagen så var jag redan -3 i tanken och det är farligt! Missade puttern och sen bröt h-vetet loss! Det låste sig totalt, kände mig som en fiolsträng och kunde inte slå ett slag, kom tillbaka i känslorna från dagen innan och hackade mig runt, gjorde bubbel, bogey, bogey, bogey och tappade alltså 5 slag på fyra hål… Efter 16:e var jag vansinnig! Förbannad på riktigt! Av rent adrenalin får på ett kanon-slag med min rescue mitt i fairway på 17:e, då släppte spänningarna och jag avslutade med en birdie och sen ett par på sista. Jag blev +2 den rundan. Det gjorde att jag klättrade till 9:onde plats. Jag är självklart nöjd med min placering, det var ju ett tag sedan jag var topp 10 på en större tävling, men jag är ändå besviken på att jag kastar bort så otroligt många slag! Känner att jag har så otroligt mycket mer att ge!

De ringde från radion på söndagen, jag var inte beredd på att de skulle ringa och framförallt var jag inte beredd på att det skulle bli en intervju och att jag skulle snacka själv, rätt ut i radion!

Ser fram emot nästa tävling!

Kram kram på er!