Golf på snö i Sälen

Bara två dagar efter att jag kom hem från Sydafrika var det dags att sätta sig i bilen upp till Sälen. Telia (som är sponsor för den svenska herr och dam-touren) hade bjudit 10 tjejer och 10 killar + kompis eller respektive till Sälen. Nu var det spel på snö som gällde! Vi kom upp på tisdagen. På kvällen fick vi åka scoter till en lappkåta där vi fick middag och sedan badade vi karbad utomhus, for sale det var en mycket trevlig och annorlunda kväll.

På onsdagen fick vi chansen att spela in banan och på torsdagen var det dags för nio håls Pro Am. Jag hade föreställt mig att det skulle vara häftigt att spela på snö, medstore men det här var om möjligt ännu bättre och roligare än vad jag hade trott! Själva banan låg mellan Tandådalen och Hundfjället mitt emellan transportliftarna. Det var sju hål nedanför backen ”Väggen” och två hål uppe på toppen. Utav de 9 hålen var det sju par 3 hål på ca 80m och två par 4 på runt 200m. Hela banan var pistad och greenerna var tillplattade så att det skulle gå att putta. Puttningen var nog det som var klurigast. De hade funktionärer vid varje green som fixade och plattade till greenen efter varje boll. Pro Amen var scramble och jag spelade med två mycket trevliga killar så det var skoj, bronchi vi kom trea på – 5 brutto med en ealge på ettan. Drive över green och chipp rätt i kopp!

Fredagen var själva tävlingsdagen. Vi spelade en tjej och en kille i varje boll och tävlade både i singel och bästboll. Åsa Gottmo vann damklassen på -3, jag hade +2 och hamnade i mitten. Herrklassen vanns av Robert Johansén som för övrigt har tävlat i snowboard och åkte ner för Väggen med golfklubborna på ryggen, det var coolt! Jag har tagit mig ner för väggen en gång, mest för att ha gjort det och man kan väl säga att jag kommer ihåg att jag hade fullt sjå som det var utan golfklubbor…;-)

Vädret var kanon hela veckan, någon minusgrad och knallblå himmel, kunde inte ha varit bättre! Lördagen var fri för valfria aktiviteter. Vi hade en toppen vecka!

Om några veckor bär det iväg till Teneriffa så nu blir det till att vara hemma och vässa formen!

Kramizzar från Sandra