Finnair masters

Efter en sväng hem och bytt packning så var Lena och jag på färd till Helsingfors, capsule Finland. Tävlingen skulle spelas på samma bana som förra året, ailment då mamma och jag fick den traumatiska upplevelsen att erfara en tromb. Bortsett från de hemska minnena tyckte jag att det var kul att komma tillbaka. Banan är rolig och fin och det var mycket bra organiserat även i år.

Efter ett par inspelsvarv och en träningsdag så var det dags för tävling. Jag startade på 10:an och började med tre par. Sen på hål nr 13, tadalafil mitt fjärde hål, par 5, hände nåt. Det är out på höger sida så jag slog drivern lite till vänster och hamnade vid lite träd. Det var inga problem, bara att chippa fram mig och gå på green på tredje istället för andra slaget. Hålet är ett kort par fem, bara 400 m, men det är flera stora träd framför den 30 m upphöjda green som är den minsta greenen jag sett, 10-12 m djup och 15 m bred och hela greenen lutade mot. Lite felmarginal lång eller kort så var det kört. Jag slår ett bra slag med min järn 7, men den var en knapp m kort, trodde den skulle rinna hela backen ner, men jag hade tur och den stannade nästan direkt. Där ligger jag på tre, har bara en liten chip till flaggan. Jag ville ju inte riskera att inte komma upp över kanten, men det resulterade till att jag istället slog chippen 3 m förbi hålet. Hade då en rak nerförs putt. Visste att greenen var supersnabb och att det enda var att få bollen i rullning. Slår putten perfekt, rullar sakta mot hål, tar i hålkanten och sen… sen sätter bollen fart, rullar och rullar över kanten och sen hela backen ner så jag har ett 35 m slag tillbaka igen! Ok, men då gör vi ett nytt försök, slår upp bollen, lång igen, precis upp i ruffen, shit har nästan samma nerförsläge igen, puttar lite i sida denna gång, då stannar bolljäkeln kort istället så jag har ytterligare en putt nerför. Missar den, missar nästa putt igen så vart det 9 slag i hål! Det var bara att gå vidare och försöka glömma!

Följer upp med en birdie och gör sen totalt 6 birdies det varvet så efter 16 hål var jag på par, gör sen chip treputt, dubbel på mitt 17:e hål och tillsist ett par så jag kommer in på + 2. Tråkigt avslut, men jag var ändå nöjd med min upphämtning efter den hemska nian! Låg 34:a på +2 så det var skönt att äntligen vara med i gamet efter första varvet.

Dag 2 var jag lite trögstartad vände på +4, då fick Lena rycka lite i mig, skärpning nu! Jag blandade birdies med nån bogie så efter 14 hade jag tagit igen 2 slag. På 15 slog jag ut en bra drive i motvinden, slog förbi träd som för de flesta kan ställa till trubbel. Har en pitch kvar, lyckas få en så kallad flyer i gräset och jag ser bara hur bollen går rakt mot flaggan, men landar inte utan fortsätter 25 m förbi pinnen ner i tjock ruff i nedförsläge bakom green. Jag har då en monsterchip tillbaka, lyckas slå den såpass ok så jag fick applåder… men följde sen upp med en fyrputt. En fruktansvärt onödig trippel! Avslutade sen med par, treputt för par och sen hade jag koppsnurr för att sätta andra slaget för eagle på 18:e hålet, en easy birdie som avslutning alltså, men det räckte inte den här gången heller… missade cutern med ett slag ;-(

På söndagen gick jag caddie åt Marlene Hedblom. Det var kul och lärorikt!