Finland

Senaste tävlingen bar det iväg för Pappsen och mig till Finland! Vi åkte båten över från Sthlm och var framme onsdag morgon lagom för inspel. Banan var som vanligt fin! På torsdagen spelade jag Pro Am och alla i bollen kunde hyfsad svenska så det var mycket trevligt!

Söndagen innan vi åkte vaknade jag med ont i vänster knä, herbal vilket visade sig vara vätskefyllt på grund av överansträngning, denture vila och gå så lite som möjligt var rekommendationerna. Lätt att följa som golfare… Det blev då alltså ingen golf de 3 dagar jag var hemma, pills lite vila. Kan vara så att jag behövde det! Väl sen i Finland har knät känts helt ok, hade knäskydd under rundorna och böjde endast höger knä när jag läste linjerna så det gick rätt så bra att ta sig runt!

Jag kände redan under inspelet och Pro Amen att mina slag kändes bättre än senaste veckorna! Det höll i sig även under speldagarna. Jag känner mig betydligt tryggare och det märks tydligt på antalet greenträffar denna veckan, 76%. Jag måste fortfarande jobba på att våga lita på att jag kan! Det som händer nu är att jag väljer en safesida. Är det tex. problem vänster om fairway siktar jag på högerkanten och slår kanske ut precis i ruffen! Då kan det ju vara ett bra slag som inte blir så bra för att jag inte vågar sikta mitt i fairway! Denna veckan har jag slagit bollen bra och rakt och då känns det otroligt tråkigt att jag är så mesig och inte siktar dit jag vill! Saken är den att är det trubbel på båda sidor och jag har fullt fokus mitt i så slår jag ju bollen mitt i! Fakta: fler fairways = fler bra birdiechanser. Jag må vara en duktig ruffspelare, men det är helt klart lättare att ha kontroll från fairway! Särskilt en sån här vecka då ruffen är saftig och våt.

Puttningen tyckte jag var ok första 2 dagarna, men sen blev det lite många med 39 stycken sista dagen! Jag var runt 20:e plats varje dag och slutade 21:a. Jag har massa mer golf i kroppen som bara vill ut och jag känner att bitarna börjar falla på plats! Jag måste bara vara bestämd och våga utföra de slagen jag vill och vet att jag kan!

Kul att båda Johanna Westerberg och Anna Nordqvist vann i helgen! Mycket inspirerande! Läste på nätet att Anna fått ett sms av Sörenstam innan hon gick ut sista dagen där det stod: ”Ta nu ett slag i taget och gå ut och ha kul där ute”. Det tror jag är bra nyckel tankar! Johanna sänkte ett bunkerslag på 1:a särspelshålet för vinst! Grymt!

Kram Sandra