Finalen i Kallfors

Så var det då dags för final, cure 30 killar och 30 tjejer från årets ranking deltog. Vi spelade på Kallfors vilken jag tycker är den bästa banan vi spelat i år efter Barsebäck, erectile kul! Jag åkte ju upp på söndagen för longdrivingen och Johanna var snäll och lånade ut sin lägenhet en natt så jag sov där och kunde ta det lite lugnt måndag morgon! Skönt!

Sofia, Nella och jag spelade in efter lunch på måndagen och som sagt, banan var fantastisk! På tisdagen var det dags för pro am. Jag spelade med ett mycket trevligt gäng från telenor. Volkswagen var huvudsponsor för tävlingen och arrangerade pro amen. Det var mycket jippon och mat och dryck överallt! En rolig dag! På 18:e hålet fick vi stå på ett lastbilsflak på damtee och slå mot green på ett kort par 4 hål. Det var närmast hål och de hade satt upp 4 flaggor som vi kunde välja mellan!

På onsdagen öste regnet ner hela dagen… jag var då väldigt glad att jag spelade tisdagen pro am… Onsdag em hämtade jag mamsen vid tåget och vi myste runt en sväng i den lilla staden Södertälje. Torsdag var 1:a speldagen och jag började med 5 stabila par, sen kom 2 bogeys och sen bröt h-vetet lös… gjorde trippel när jag efter en bra drive hade 135 m kvar till pinnen på andraslaget på ett par 5 hål… illa och sen dubbel på nästa korta par 5 hål… Den dagen har jag snabbt förträngt!

Dag två var det bara ut och köra! Det kunde ju bara bli bättre! Jag började med två lätta birdies från 1 meter och jag luras inte när jag säger att jag hade 7 bidieputtar inom 1,5 meter de första 10 hålen! Har aldrig varit med om något liknande! Tyvärr satte jag bara de två första… Lite sämre spel sista nio och jag kom in på +1.

Tredje dagen började också mycket stabilt jag träffade alla fairways och greener första 13 hålen, men puttarna fortsatte att vägra gå i… Jag var 2 under efter 13 hål, men sen kom en trippel på 14! Attans, följt av en bogey på 15. På 16:e fick jag för mig att gå för green på ett par 4:a hål på 295 lite nerför och lite medvind. Slog lite höger om green på en väg, men pinn high! Fick slå från vägen, då enda alternativet för dropp var in i skogen. Chippade runt en sten, men lyckades få in den på green och gick där ifrån med ett par, men jag var stolt att jag återigen, VÅGADE! Sen på 18:e hålet skulle jag ju gå för green även där… Jag hade slagit hybrid dagen innan och fick för mig att drivern skulle gå för långt… Flaggan stod långt bak uppe på en liten platå så jag tänkte, eh, jag slår en lugn drive… aldrig bra! Ut till höger och nästan out of bouns!!! Slår en provisorisk upp på green 2 meter från flaggan! Lite förbannad att jag inte klappade till bollen ordentligt från början jag som varit grym från tee hela veckan! Ja, ja hittade 1:a bollen och gjorde mitt par. Gick +2 sista dagen och blev 23:a tillslut. Inte så mycket att göra efter min mardrömsstart på tävlingen!

Nu ska det bli skönt med ett litet break och vila kroppen lite, är ganska så sliten, det har varit ett tufft avslut på säsongen med 9 tävlingar på 10 veckor… Ska sätta igång ordentligt med fysen nu, men ta det lugnt oktober ut på golffronten! I november startar nästa säsongs träning då kvalet i år går i början av januari…

Massor av kramar