Europatour i Oslo

fter mitt välbehövda break var det dags för spel i Norge. Vi spelade Oslo Gk, treatment jätte-mysig bana precis vid en sjö och med berg runt omkring. Regnet låg runt oss hela veckan och det kom skurar titt som tätt så banan var ganska så blöt, vilket gjorde att den blev rätt så lång. Det gynnar ju mig eftersom jag slår bollen högt med lång carrie och ändå inte brukar ha så mycket rull. Det här var ju perfekt, jag slog bollen bättre än vad jag gjort på mycket länge och det här var ju en bana som verkligen skulle passa mig. Inspelen kändes mycket bra, jag hade hittat tempot i svingen.

Så var det då dags för tävling. Efter alla misslyckanden i år så var förväntningarna extra stora. Nu hade jag ju förberett mig på bästa sätt, med vila och träning. Folk råder mig att jag ska strunta i resultaten och bara spela och ta ett slag i taget, men det är inte så jäkla lätt… Första rundan satt faktiskt spelet helt ok, var bra med från tee, bra med järnslagen, men sen puttarna… de förstörde hela scoren. Inte en birdie på 18 hål trots flera bra chanser. Även om spelet var betydligt bättre än på länge så fick jag ändå inte ihop scoren… Mycket frustrerande, men jag var ändå glad över att jag kände mig trygg i slagen och att slagrädslan var borta. Kände att jag hade mycket spel i korppen så jag längtade
efter att få gå ut med revanch nästa dag.

Första nio dag två spelade jag bra, hade flera bra birdie chanser, tog dock bara vara på en, men vände på par efter tre putt på mitt nionde hål. Kändes gott så nu, nu äntligen skulle jag komma in med en bra score… trodde jag! Nej men ju mer rundan gick destå mer spänd blev jag och det vet ju alla att är du skakis och stel som en pinne så blir det ju inte direkt enklare att prestera. Avslutade rundan med treputt efter treputt och chip tvåputt och sen treputt igen så jag blev tillslut +4 och +6 dagen innan så det var bara att åka hem igen och ta nya tag.