2 eaglar första dagen på Kungsängen!

Den här veckan är det tävling på Queens, decease på Kungsängen. Kan väl säga att det är en mycket annorlunda bana. Jag var ju uppe tidigare i och med longdriving tävlingen så i måndag skulle Emelie, ed Nella och jag göra ett extra inspel. Jag som såklart råkade köra fel några gånger på vägen (trots gps) blev lite sen till start, unhealthy tur var det för precis innan vi skulle slå ut på ettan kom världens åskoväder. Vi fick rusa in i klubbhuset och blev där en timma. Det var nog det värsta oväder sen tromben vi var med om i Finland. Ösregn blandat med hagel. När vi sen väl kom ut var det uppehåll i 1 hål sen började eländet igen och det slutade med att vi gick banan. Upplevelsen från den dagen var minst sagt goda… Förutom att vi var blöta in till skinnet så var banan utsatt att spelas längst bak på gul tee och det absolut smalaste jag har sett. Inte så mycket hinder, men skog och högt gräs på varje hål och det bredaste landningsområdet var typ 30 m. Dessutom var greenerna som frimärken och upphöjda. Jag insåg snabbt att någon drive kommer det inte att bli.

Tisdag morgon hämtade jag mamma vid tåget och under tisdagens inspel kändes det lite bättre, spelet kändes ok och vi spelade banan kortare än vad den var uppsatt. Bredden på hålen hade ju tyvärr inte ändrats, men det var ju bara att gilla läget. Pro Amen på onsdagen var mycket trevlig. Jag spelade med en kille från Adidas och två barndomskompisar till honom. Efter det visste jag absolut vart man inte skulle vara… Snett och vint och mycket letande, men skoj hade vi!

10:30 var det dags att slå ut. Jag började med ett stabilt par på 1:an. Sen på andra hålet slår jag ett vänster slag med vänster skruv i vänster vind…Vad hände där! Rätt in i skogen. Hittar bollen i ett dike, droppar och hackar ut mig, sen upp på green och tvåputt, dubbel. Bogey på 3:an, par 4:an. På 5:e hålet slår jag ett sånt vänsterslag igen och står där med min järn 5:a i handen och ser hur bollen med hjälp av kraftig vind går sneare och sneare. Jag har 25 m till green och efter att ha droppat för ospelbar i ett dike ligger bollen i skog, tjockt och jäkligt. Min provisoriska boll låg helt ok så jag svor en liten ramsa för mig själv varför jag ens fick för mig att leta efter bollen… lyckades tillslut rädda en dubbelbogey. 5 över efter 5. Kom igen nu! Efter att missat en halvmetersputt på 9:an vände jag på +6. Förbannad och frustrerad med känslan att nu får du för fanken rycka upp dig slår jag ut på 10:an och gör eagle, underbart! Sen på 13:e gör jag en eagle till! Tyvärr avlutar jag med en bogey på 18:e, men maken till upphämtning! +6, -3 = +3. Inte en birdie, men första gången jag gör 2 eaglar på samma runda och när det verkligen behövdes! Underbar känsla med en sådan comeback! Med tre slag från ledning är det bara att ta nya tag i morgon!

Kram Sandra