14:e Plats i Holland

Så var då den sista Europatävlingen för året spelad. Den spelades i Holland på Kennemer golf & Country Club, capsule en bana lite utanför Amsterdam. Tävlingen började på fredagen, cure så tisdag morgon bar det iväg för mig och min caddie Henrik Botha. Vi var framme vid golfbanan vid lunchtid så vi hann gott och väl spela in den dagen. Banan var rolig, clinic men ganska speciell. De första nio var rätt så tighta och kluriga med en hel del dolda hål medan de sista nio kändes bredare. Dag två var det Pro Am hela dagen, så då blev det bara träning. Det var några av tjejerna som bodde i lägenhet så på onsdagskvällen var Henrik och jag bjudna dit på middag. Det var mycket trevligt och samtidigt skönt att slippa lite restaurang mat… Tredje dagen fick jag chansen att spela banan igen, men vi hann bara 15 hål innan torsdagens Pro Am började. Spelet kändes helt ok och Henrik och jag hade lagt upp en strategi på hur jag skulle spela banan.

Så var det tidigt fredag morgon och dags för tävlingsdag nr 1. Lite nervöst som vanligt… Jag började med ett bra utslag på ettan, sedan missade jag andra slaget ner i en greenbunker, men räddade fint ett sandy par efter ett bra bunkerslag. Jag fortsatte sedan lite knackigt och var fyra över efter fem hål. När vinden ökade kraftigt, så började jag märkligt nog spela bättre och jag höll mina fyra över in. Den kraftiga vinden gjorde det svårspelat och höll scorerna högt. När förmiddagsblocket, vilket var hälften av spelarna, hade kommit in låg jag femma. När sedan alla hade spelat klart rond 1, låg jag på 20:e plats. Aldrig trodde jag att mitt resultat för dagen skulle hålla sig så bra!

Henriks mamma Ulla och Sven samt Marianne och Göran Tidén anlände till Amsterdam under fredagen och på fredagskvällen blev Henrik och jag bjudna på middag inne i Amsterdam. Vilken underbart, vacker stad! Vi åt på en Belgisk restaurang och det var mycket trevligt.

Speldag nr 2, start på eftermiddagen från 10:an fortfarande blåsigt. Regnet öste ner, men avtog som väl var efter ett spelat hål. Jag vände efter nio hål på ett över par. Mina sista nio hål gick jag ett under och kom in på par totalt. Det var extra bonus och kul att ha publik hemifrån som hejade på mig under rundan! Med denna dags resultat klättrade jag upp till en 10:e plats.

Nu var det spännande, jag gick ut sista dagen i fjärde sista boll med endast 4 slag upp till toppen. Jag spelade helt ok men klantade till en dubbelboggie på nian. Jag vände på +3. Tionde hålet var ett kort par fem hål som jag lätt kunde nå på två slag. Den här gången missade jag green och var då en aning frustrerad på mitt spel… Henrik som hela tiden var positiv och glad påminde mig om att jag faktiskt kunde sätta chippen, vilket jag gjorde! En eagle direkt efter en dubbel, det var skönt! Jag gick sista nio, två under par och blev +1 för dagen. Jag spelade bla med Virginie Lagoutte som till slut efter särspel vann hela tävlingen på –1. Hon spelade drömgolf och var –7 efter 16 hål, men avslutade med två boggies, som kunde ha kostat henne segern. Den svenska tjejen Sara Jerlander stod för dagens bästa resultat –6, grymt! Jag kom med mina +5 totalt på delad 14:e plats, andre bästa svensk, vilket jag är mycket nöjd med. Det var härligt att avsluta med en bra tävling!

Jag är mycket nöjd med Henrik som caddie, han kan ju hjälpa mig med allt och förstår precis hur det känns ute på banan. Vårt samarbete fungerade kanon och jag har lärt mig mycket! Jag hoppas att han kan tänka sig att åka med någon mer gång!

Dagen efter jag kommit hem från Holland fick jag ett mail från Europatouren som var vidarebefodrat från den funktionär som sista dagen bar scoreboarden i vår boll, Rens Ten Brink. Han hade skrivit jätte fint som jag blev mycket glad över och han sände med denna bild. Han har även skrivit i min gästbok.

Kram Sandra